Всі до Олімпії

2011-10-31

Вебсайт

З метою познайомити дітей із зародженням олімпійського руху, ознайомити з видами спорту, що входили до Стародавніх Олімпійських ігор, удосконалити рухові уміння та фізичні якості в Северинівському НВК з 08 вересня по 15 вересня 2013 року проведено Олімпійський тиждень. З 08 по 15 вересня 2013 року класні керівники організували і провели освітньо-виховні години в 1-11 класах по темах « Традиції олімпійських ігор», «Вони прославили наш край», «Видатні олімпійці землі Київської», «Олімпійське сузір’я». Шкільний бібліотекар Сафонова О. Ф. організувала літературні виставки «Здоров’я дитини - здоров’я нації», «Київщина олімпійська». Шкільна редколегія випустила спецвипуск газети «В профіль і анфас» з рубрикою «Видатні олімпійці-земляки».

Та найбільше запам’ятався учням школи День фізкультури і спорту , який дня нашого закладу є традиційним .

12 вересня 2013 року запрошені гості із школи № 220 м.Києва, вчителі та учні зібралися на шкільному подвір’ї на лінійку-відкриття. Першими вітали учнів наші гості та вручили подарунки - спортивний інвентар. Директор НВК всіх запросила до активної участі у загальношкільному святі та побажала спортивних перемог.

Свято розпочали ведучі із ознайомлення присутніх з історичною інформацією: ще у стародавні часи однією з розваг людей стали заняття спортом, які також слугували військовою підготовкою юнаків.

Перші у світі Олімпійські ігри відбулися в Стародавній Греції в Олімпії. У рік, коли проводились Олімпійські ігри, глашатай розносив по містах і селах заклики “Всі до Олімпії”, “Хай переможуть найсильніші”. На час проведення Олімпійських ігор заборонялись війни між ворогуючими сторонами. У змаганням міг брати участь будь-хто з бажаючих. Давні греки казали: «Хочеш бути гарним – бігай, хочеш бути здоровим – бігай, хочеш бути розумним – бігай!».

Далі у програмі була проведена спортивно теоретична вікторина "Що ми знаємо про олімпійські ігри ". Переміг 10 клас. Естафета "Найспритніший",конкурс «Юшка», конкурс «Прихисток туриста»- показали відмінну фізичну підготовку учасників, силу духу, спритність і силу.

А підсумком свята – стало куштування юшки , звареної на вогнищі і вже було не важливо : хто , скільки набрав балів та отримав перемогу. Бо перемогла – дружба.


Кол-во просмотров: 212

Комментарии